Do niedawna nasze pszczele rodziny dawały miód tylko na nasze potrzeby. Ich obserwacja, praca z nimi i niezwykła organizacja pracy pszczelich rodzin tak nas pochłonęły, że dziś pszczelarstwem zajmuje się cała nasza rodzina – od najstarszych, po nastolatki, które o tych niezwykłych owadach wiedzą już dzisiaj niemal wszystko.
Rodzinnie, wspólnie doglądamy obecnie ponad setki uli i ich licznych mieszkańców. Miód zbieramy w pasiekach położonych w malowniczych leśnych zaułkach, w pobliżu kwietnych łąk w Sieradzu, Małkowie, Suchej i Stanisławowie. A nasze miody są zdrowe, naturalne, pełne głębokiej słodyczy i właściwości, które wpływają na naszą odporność. To właśnie smak zebranego nektaru sprawił, że Ci, którzy go odkryli, namówili nas by dzielić się nim nie tylko w gronie najbliższych.
powstała pasja, która pochłonęła całą naszą rodzinę. Lokujemy nasze ule w miejscach oddalonych od ruchliwych tras. Mamy ich ponad 100 – w Sieradzu, Małkowie, Suchej i Stanisławowie.
Może trudno dostać się do naszych pasiek – trzeba pokonać podmokłe tereny i gęsty las – ale za to, po drodze, można zobaczyć urokliwe zielone zaułki, polany, oczka wodne… Właśnie w takich okolicznościach przyrody mieszkają nasze pszczoły i produkują miód. Jego smak oddaje całą naturę – jej zapach, delikatność i kruchość…